Nejkrásnější empírová stavba v Čechách!

Nejkrásnější empírová stavba v Čechách!

Pokud i vy přemýšlíte, kam za kulturou, určitě se nabízí návštěva zámku Kačina. Expozice zde nabízejí možnost seznámit se s historií rodu Chotků a obdivovat opravdu architektonické krásy tohoto výjimečného zámku. Samozřejmostí jsou informace z historie stravování a informace z o proměnách českého a moravského venkova. Součástí tohoto krásného zámku je parádní zámecká kavárna, která přímo láká ke zpracování nových informací, ke kterému můžete využívat i skvělé občerstvení. Pokud máte romantickou duši, určitě můžete na výlet na toto místo vyrazit i s vidinou krásného pikniku v klidu a kráse zámeckého parku.
malý zámek
Tento zámek jako letní sídlo nechal postavit Jan Rudolf Chotek mezi lety 1806 a 1824. Do oblasti Kutnohorska přišli Chotkové již v roce 1764, kdy koupili Novodvorské panství. Protože právě Janu Rudolfovi nevyhovoval barokní novodvorský zámek, nechal si postavit Kačinu, která odpovídala právě postavení tohoto muže. Protože v roce 1811 ovlivnil ekonomickou situace rakouský státní bankrot, byla stavba přerušena, nicméně byla již tak daleko, že se sem mohli Chotkové v roce 1823 nastěhovat. Rod Chotků žil na zámku až do roku 1911, kdy právě místní větev rodu vymřela a panství zdědil synovec, který žil natolik nároční život, že panství zcela zadlužil a musel jej opustit. Během druhé světové války pak okupovali Kačinu příslušníci Hitlerovy mládeže a také později nacistické jednotky SS.
V roce 2001 se stal tento krásný zámek Kačina na základě nařízení vlády národní kulturní památkou.
zámecký pokoj
Expozice muzea je se svými více než třemi tisíci metry čtverečními rozdělena do tří samostatných okruhů:
1. Dějiny českého venkova
2. Chotkové a jejich panství Nové Dvory
3. Chotkovská knihovna, lékárna, divadlo, galerie a skleník
4. Za strašidlem Rudlou na zámek Kačina
5. Babiččiny kočárky, hračky a panenky
koňský povoz
Tento zámek je vhodný pro výlety nejen pro zamilované páry a celé rodiny, ale také přímo pro děti, které mají rády dobrodružství. Procházka se strašidlem Rudlou je natolik zajímavá a poutavě vytvořená, že již děti kolem věku pěti let se budou o interiéry a historii zajímat.

Comments are closed.